Front Garden
Formal front garden with sunken lawn
Clipped Box Balls
Feature hedges in clipped box and corten steel.
Box Ball sculpture
Clipped box balls set in bespoke steel planter
Large Back garden
Large formal back garden with sunken patio and feature wall.
Rusted steel firepit
Custom made fire pit
Corten walkway
Simple designs are always the most effective.
Reflection pool
Reflection pool mirrors the birch tree above
3D Garden Render_
One of the many digital concept renders we prepared.
Corten steal elements
Steel elements designed in house.
Tenis court and butress wall
View to the tennis court showing the reclaimed brick wall with buttresses.
Putting Green
Artificial putting green with children's play area in the back.
Pergola
Pergola framing the Cornus Mas in the background.
Bespoke bench
Bespoke bench in sandstone and teak.
Planting Design
Some of the soft planting with larch screen behind.
View to the house
View through the walkway back to the house.
Garden Lighting
Corten steel lighting bollard.
Hard and soft
Planting contrasted with steel elements.
Dining area
Large porcelain patio with cut sandstone detail.
Planting Detail
Planting and feature wall.
Show More

Dartford

This Large family garden near the coast already had some established trees and a tennis court on site. However, it was all looking somewhat dated and our clients wanted to bring the exterior of the property up to the quality and finish of the main residence. Our design treatment was applied to the entire property, front and back and while the site was largely cleared, the best of the trees were pruned and maintained.

 The garden features a large porcelain patio with cut Irish sandstone detail, gravel paths, sunken seated area with fire pit, bespoke furniture and a putting green. A large buttressed reclaimed redbrick wall obscured the view to the tennis court and formed a striking foil for the planting in front. Rusted steel finishes where used front and back in various forms from the fire pit to the reflection pool to the long double pergola walkway that led you down the garden.

The planting scheme was a combination of structural hedges and tightly clipped box balls contrasted with lush soft and colourful perennial planting to balance the hard elements within the project.  The entire project was expertly crafted by our contractors Silverstream Landscapes.

View our Concept animation here.

Studio 1 | Oriel Cove | Clogherhead | Co. Louth | A92AX68 |t: +353 (0)41 9889780 | +353(0)87 6678468 | e: info@acdesigns.ie